Bugaderia d’Autoservei

Muntar una bugaderia d’autoservei és una d’aquestes idees de negoci rendibles que estan de moda i en creixement els últims anys.

Una manera d’emprendre amb un negoci i de generar un ingrés passiu és muntar una bugaderia d’autoservei ja que com el propi nom indica, se solen gestionar per sí mateixes ja que els clients són els encarregats de rentar la seva pròpia roba. Són un ingrés passiu perquè no fa falta personal simplement una persona que obri el local al matí i el tanqui a la nit que pot ser el mateix propietari.

Es pot muntar una bugaderia d’autoservei de diverses maneres.

Una d’elles és la clàssica i al nostre entendre més segura. És a través d’una franquícia de bugaderia d’autoservei per tots els beneficis que comporta. Després també es pot fer independentment encara que per a això faria falta certs contactes i coneixement per a poder aconseguir les rentadores industrials, fer les reformes, obtenir els permisos i l’assessorament necessari.

Bugaderia d'autoservei

Per què una bugaderia d’autoservei?

Com veuràs una mica més endavant muntar una bugaderia d’autoservei no és tan car com sembla i pot aportar una bona font d’ingressos ja que no requereixen molt temps per a gestionar-les, alguna marca diu fins i tot que només fa falta 7 hores a la setmana per a gestionar-la i pot aportar uns 35.000€ d’ingressos el primer any, aproximadament.

A part del baix cost i la gestió també existeix una gran tendència sobretot en les grans ciutats i centres turístics de l’ús d’aquest tipus de bugaderies. Als Estats Units l’ús de bugaderies autoservei està a l’ordre del dia i alguns pisos de lloguer ja gairebé ni es plantegen posar rentadores en els seus pisos per a no ocupar espai i perquè resulta més rendible fer-ho en una bugaderia autoservei.

Bugaderia A Remull

A pesar que sembla que a Espanya no s’usen molt realment cada vegada són més les persones interessades a rentar la seva roba en aquests llocs. Els usuaris més comuns d’aquest servei són universitaris, turistes, mestresses de casa, jubilats i persones que no tenen temps per a fer-ho a casa.

A Itàlia, que tenen una cultura semblant a la nostra, també es pensava que no anaven a triomfar però amb el pas del temps cada vegada hi ha més bugaderies autoservei igual que aquí.

Probablement el major benefici de muntar una franquícia de bugaderia d’autoservei com a negoci és que poden estar obertes tots els dies de l’any des del matí fins a la nit sense necessitat de personal, ja que es pot posar una càmera de vÍdeo per a controlar el negoci.

Passos per a muntar una bugaderia automàtica

Bugaderia d'autoservei

Primer pas: assessorament previ

Aquí és fonamental que puguis comptar amb un gestor que com JIVE 2016  t’assessori i pugui orientar-te dins el procés.

Disposar dels diners d’inversió és fonamental a l’hora d’emprendre qualsevol projecte, pel fet que, una vegada que s’obre el negoci, existeix un temps de retorn d’inversió. Per tant, haurem de disposar d’uns diners per a poder sufragar despeses i possibles inconvenients.

Com tot negoci d’aquest tipus, és necessari córrer amb unes despeses com l’assegurança de la maquinària, màquines de vending (això és opcional, però es pot valorar), etc.

Segon pas: posada en marxa del projecte

Una vegada que tenim el pas un fet, toca arremangar-se i posar-se a treballar en la teva bugaderia d’autoservei.

Invertir en el lloguer del local, reformes (per a l’electricitat, l’aigua, la disposició de la maquinària), distribuir càmeres de vigilància, donar-se d’alta en Hisenda i Seguretat Social…

Després, disposar de la maquinària adequada: calcular les màquines de rentadora i assecadora necessàries, depenent de l’estudi de mercat que prèviament hem realitzat.

Un punt molt important a tenir en compte: decidir si invertir en publicitat. Moltes vegades obrim un negoci i no té la rebuda que es mereix. De manera que, en el nostre pla de negoci previ, hauríem de calcular si fa falta realitzar una inversió com aquesta (fulls de mà, anuncis per ràdio o premsa, o estratègia de màrqueting digital, entre altres).

Bugaderia d'autoservei

Quant pot costar muntar una bugaderia d’autoservei?

El bo que tenen les franquícies és que en general t’ajuden amb una gran part o gairebé tot el procés. Des de la maquinària, la imatge, i el màrqueting fins a l’assessorament, la formació, el condicionament del local, els permisos i molt més. Cada franquícia de bugaderia d’autoservei ofereix un valor afegit: encara que sembli que et pugui costar una mica més que fer-ho pel teu compte, val la pena per tota l’ajuda que proporcionarem.

Són rendibles les bugaderies d’autoservei?

La bugaderia autoservei es considera una inversió molt interessant però, com en tota inversió, hem d’analitzar bé abans de prendre la decisió. En la seva bona marxa influeixen diversos factors que no sempre coneixem bé. Cada cas és diferent i ha d’estudiar-se amb cura i detall.

On situar la meva bugaderia d’autoservei?

Un punt súper important a tenir en compte, ja que podria suposar fins i tot l’èxit o la ruïna del teu negoci.

Hem de conèixer al nostre potencial client. Quines persones necessiten d’aquest servei, com podem oferir-los un servei òptim, i el més important, que és on viuen aquestes persones.

De tal forma que, quan responguem a aquestes preguntes, necessitem posar-nos a buscar la possible ubicació del negoci per a obrir la bugaderia d’autoservei.

Bones preguntes a realitzar-se: en quin barri és més necessari aquest servei? Quant costen els lloguers en aquests llocs? Quins locals hi ha disponibles? Si triem un local: quant costaria adaptar-ho a les necessitats d’aquest tipus de negoci?

Zones a tenir en compte:

  • Centres comercials.
  • Poblacions costaneres.
  • Barris urbans.
  • Centre de la ciutat.

Bugaderies autoservei
Avantatges d’obrir una bugaderia d’autoservei

Com hem dit anteriorment, podria considerar-se una font d’ingressos passius, de manera que no sigui fins i tot necessari contractar empleats. A més, realitzem els càlculs de la inversió mínima. Així, hem vist que la quantitat, encara que no és per a res menyspreable, és súper assequible per a molts petits inversors o futurs empresaris.

Són rendibles les bugaderies autoservei?

Lavandería de autoservicio

Muntar una bugaderia d’autoservei és totalment rendible sempre que vagi acompanyat amb un estudi de mercat i un model de negoci que demostri la seva viabilitat. Muntar-la en un poble amb 10 persones probablement no és rendible. Però, fer-ho en un centre de ciutat sigui on es mou molta gent segur que és rendible.

Una de les millors opcions per a emprendre amb un negoci d’aquest tipus és fer-lo amb una franquícia de bugaderia d’autoserveis com A Remull, pels grans avantatges que comporta. A part de proporcionar la maquinària a més moltes d’elles t’ajuden amb la instal·lació, el condicionament del local. A més a més l’estudi de mercat, formació i molts més aspectes tot depenent de quina franquícia de bugaderia autoservei es desitgi muntar.

I el que més atreu de muntar una bugaderia d’autoservei és que és pràcticament una font d’ingrés passiu. No és necessari estar present per a vendre el producte. Els clients es gestionen sols, posen la rentadora, paguen i després es van.

Només fa falta obrir, tancar i fer caixa.Que fins i tot és alguna cosa que es pot delegar perfectament juntament amb la gestió legal del negoci per part d’una assessoria.

Si vols més detalls de com muntar la teva bugaderia d’autoservei posa’t en contacte amb nosaltres i et recomanarem la millor opció.

Hola! 😀 En què et podem ajudar avui?